A+ A-

Campagne om laaggeletterde Gelderlanders te vinden en te motiveren

Een campagne voor Gelderland

Samenwerkende Gelderse Bibliotheken, Stichting Lezen & Schrijven, Rijnbrink, onderwijsinstellingen, gemeenten en provincie Gelderland werken samen aan een geletterd Gelderland. Om de laaggeletterden te bereiken is er een campagne ontwikkeld die in heel Gelderland is te zien. De Gelderse campagne: Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

De doelstelling van de campagne is: zoveel mogelijk NT1 laaggeletterden in Gelderland bereiken en motiveren om gebruik te maken van regionaal cursusaanbod.

Start van de campagne

De campagne start op 8 februari 2019 met een knal in Culemborg, regio Rivierenland. Als PR stunt delen wethouders en taalambassadeurs friet en flyers uit bij een gepimpte frietkar. Vanaf maandag 11 februari de organisaties in Gelderland het campagnemateriaal gebruiken en een eigen mini-campagne starten. In september 2019 is er nog een groot regionaal campagnemoment in de week van de alfabetisering. In 2020 maken we nieuwe campagnebeelden voor nóg een campagnejaar.

Campagne opzet

Deze campagne bestaat uit radio- en tv-spotjes, banners en filmpjes voor online communicatie, posters en flyers. Alle communicatiemiddelen verwijzen naar de website daarhebjerechtop.nl en het telefoonnummer van de Bellijn van Stichting Lezen & Schrijven (0800 – 023 4444). Via de Bellijn worden bellers teruggebeld door een regionaal Taalhuis of Taalpunt.

Toolkit

We maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk om deze campagne in te zetten. Daarom is er een toolkit met een communicatiekalender voor 2019 en een aantal communicatiemiddelen die je kunt downloaden of aanvragen. Kijk hiervoor op: www.gelderlandgeletterd.nl.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de campagne kun je contact opnemen met de taal coördinator van het Rijk van Nijmegen (l.veraart@nijmegen.nl).

 

Archief