A+ A-

TaalHelden 2017 tonen bijzondere inzet voor geletterd Gelderland

Op vrijdag 9 september zijn in Arnhem veertien genomineerde Gelderse TaalHelden in het zonnetje gezet. Ook kozen alle 50 aanwezigen gezamenlijk een afgevaardigde voor de landelijke TaalHeldenverkiezing in januari 2018 in drie categorieën: Hans Kasser uit Beuningen (Taalcursist), Mia Pouwels uit Nijmegen (Taalbegeleider) en José Keetelaar uit Nijmegen (Bruggenbouwer).

TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. Tijdens de bijeenkomst vertelde OHRA wat zij doen om hun diensten beter begrijpelijk te maken. Ook UWV Achterhoek deelde een goed voorbeeld: zij bereiken steeds beter autochtone laaggeletterden. De verkiezing vond plaats in de Week van de Alfabetisering (4 t/m 10 september) tijdens een bijeenkomst bij OHRA, in samenwerking met UWV Achterhoek en Stichting Lezen & Schrijven.

“Ik ben ontzettend verrast en ik ben blij dat mensen de toegevoegde waarde zien om ook aandacht te geven aan laaggeletterdheid binnen de gezondheidszorg” – José Keetelaar, TaalHeld categorie bruggenbouwer.

“Ik voel me vereerd. En tegen andere mensen wil ik zeggen: gewoon doen!” – Hans Kasser, TaalHeld categorie taalcursist.

In de afgelopen maanden heeft iedereen zijn of haar TaalHeld kunnen nomineren. Al deze mensen zijn helden, de mensen die zich jarenlang inzetten om mensen in Nederland geletterd te maken. Een paar van hen vallen extra op. Omdat ze zo actief zijn dat je niet om ze heen kunt.

Foto: Gelderse TaalHelden 2017 vlnr Hans Kasser, Mia Pouwels en José Keetelaar.

Fotograaf: Marwah Ramzi.

 

 

 

Archief