A+ A-

Verhalenbingo tegen laaggeletterdheid in Week van de Alfabetisering

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen besteedt samen met het Beunings Bondgenootschap Laaggeletterdheid aandacht aan het tegengaan van laaggeletterdheid. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van maandag 4 tot en met zondag 10 september, wordt hier extra aandacht aan besteed.
Stichting Perspectief organiseert een Verhalenbingo. Er wordt een verhaal voorgelezen waar cijfers in staan. Staan deze cijfers op de bingokaart, dan mogen deelnemers de nummers doorkruisen.

Eetpunten
Bij de eetpunten in de gemeente Beuningen krijgen bezoekers letters in de soep. Er komt ook een kaartje met feitjes over laaggeletterdheid tijdens de eetpunten op tafel te liggen. Tijdens het eten kunnen bezoekers dit lezen.

Voorleesfeest
Op woensdag 6 september vindt het Beuningse Voorleesfeest in de bibliotheek plaats, bedoeld voor ouders en hun peuters. Er wordt voorgelezen, de voorleeshond is er, maar ook poppenkastvoorstellingen en peuters kunnen zich laten schminken.

Bibliotheek Beuningen
In de bibliotheek zijn tijdens de Week van de Alfabetisering verhalen te lezen van NT1 studenten van het ROC Beuningen. In de NT1 klas zitten volwassenen die oefenen om de Nederlandse taal beter te kunnen lezen en schrijven.

Archief