A+ A-

Week van de Alfabetisering 2019: Durf!

Op 9 tot en met 15 september 2019 is het weer de Week van de Alfabetisering. Het moment waarop heel Nederland aandacht vraagt voor het probleem van laaggeletterdheid. Sluit aan bij dit moment en doe mee. Bedenk een actie en vraag aandacht voor laaggeletterdheid. Inspiratie nodig? Kijk op de website van de Week van de alfabetisering, daar staan voorbeelden van mogelijke acties.

 

Thema

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van 9 tot en met 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. We doorbreken het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. We stimuleren zoveel mogelijk mensen om de stap naar eigen geletterdheid te zetten, en vragen anderen hen hierbij te helpen. Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone.

Taalhelden

Ook dit jaar kun je weer taalhelden nomineren. Ken je iemand dieĀ  als bruggenbouwer, begeleider of cursist iets bijzonders doet, meld hem of haar dan aan! Wil je meer informatie of wil je iemand aanmelden? Dat kan hier.

Archief